Der er mange ting vi skal passe på i livet. Vi skal sørge for vores mentale helbred, vores sundhed, vores krop. Sådanne ting kan man få hjælp til hos Netfysioterapi.dk. Men hvad så når det gælder vores børn? Ja, dem skal vi selv passe på, og det kan være en opgave der indebærer mange bekymringer. Man kan altid starte et sted, som eksempelvis ved at sørge for de er sikre på nettet.
De små ser YouTube
Vi kender alle til børn og deres kærlighed til tablets. De små kan bruge timer og atter timer på populære platforme. Allerede fra de er helt små, falder deres interesse ofte på YouTube. Det populære medie indeholder videoer om alt, hvad man kan forestille sig. Fra børnevenlig animation til gamere der streamer skydespil. Alt efter barnets alder, er det vigtigt at vide, hvad de kigger på.
Det populære video-medie har skabt en smart funktion. Man kan nemlig vælge, at siden skal indstilles specielt til børn. Her kan man bestemme, om det er de alle mindste børn, der kigger med. Aldersgrænsen går her op til 5 år. Også de mellemste børn på 5-8 år har fået en kategori, og det samme har de ældste børn fra 8-12 år.
På den måde er man sikret, at de kun ser indhold, der er egnet til deres aldersgruppe. Det kan skåne dem for at se på videoer med komplekst indhold, som er lavet til voksne. Selvom videoer kan virke harmløs for ældre, kan de potentielt virke frygtindgydende og skræmmende på de små.
Når børnene deler
Mange andre medier er begyndt at vinde indpas hos de større børn. Når de bliver lidt ældre, og får deres egne telefoner i hånden, har de alt mulighed for at komme i kontakt med omverdenen. At skrive med vennerne er en populær aktivitet, og også i mange spil kan de skrive med hinanden. Senere er det ofte TikTok, som bliver et hit.
Der kan både skrives, dele videoer og kontaktes. Selvom børn ofte er hurtige til at forstå teknikken bag de forskellige medier, er det ikke ensbetydende med, at de gør alt med omtanke. De har nemlig ikke de samme sociale færdigheder, som en voksen. Det kan nogle gange betyde, at der bliver udvekslet dumme beskeder eller delt uheldige ting. Hjælp dit barn med at forstå, hvad der er okay, og indstil deres privatlivsindstillinger.